Četrnaesta sednica Skupštine grada Niša

Published On: 17/06/2021

Odbornici Skupštine Grada Niša, na 14.sednici kojom je predsedavao predsednik dr Boban Džunić, usvojili su dnevni red od dvadeset šest tačaka. Nakon usvajanja zapisnika,razmatran je predlog Odluke o završnom računu budžeta Grada Niša za 2020. kao i Program lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša za 2021. godinu.

Odbornici su odlučivali o imenovanju vršioca dužnosti direktora SC „Čair“, kojim će rukovoditi sportistkinja Branka Aranđelović. Dosadašnjem direktoru Draganu Periću je istekao mandat. Mandat je istekao i direktoru Simfonijskog orkestra Niš Svetozaru Vezenkoviću, koji će ostati na čelu te ustanove kao vršilac dužnosti direktora, do raspisivanja konkursa. Odbornici su raspravljali i o obrazovanju Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća. Ovom komisijom će predsedavati prof. dr Radan Ilić.

Predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić je istakao da su direktori JKP „Mediana“ i JKP „Naissus“ dali ostavke iz ličnih razloga i da nije u pitanju smena direktora već potreba da se imenuju novi kako bi se obezbedio dalji kontinuitet u radu ovih gradskih preduzeća. Novi v.d. direktor Niškog vodovoda biće  Goran Milosavljević, nekadašnji pomoćnik gradonačelnika, a vršilac dužnosti direktora u JKP ‘’Mediana’’ biće Ivan Mihajlović, dosadašnji direktor RRA Jug.

Odbornici su raspravljaliti i o predlogu predsednika SG Niša da Katarina Mitrovska bude novi lokalni ombudsman Grada Niša.

Na dnevnim redu Skupštine razmatrano je više planova detaljne regulacije.

(Fotografije D.Vidojković)