Четрнаеста седница Скупштине града Ниша

Published On: 17/06/2021

Одборници Скупштине Града Ниша, на 14.седници којом је председавао председник др Бобан Џунић, усвојили су дневни ред од двадесет шест тачака. Након усвајања записника,разматран је предлог Одлуке о завршном рачуну буџета Града Ниша за 2020. као и Програм локалног економског развоја Града Ниша за 2021. годину.

Одборници су одлучивали о именовању вршиоца дужности директора СЦ „Чаир“, којим ће руководити спортисткиња Бранка Аранђеловић. Досадашњем директору Драгану Перићу је истекао мандат. Мандат је истекао и директору Симфонијског оркестра Ниш Светозару Везенковићу, који ће остати на челу те установе као вршилац дужности директора, до расписивања конкурса. Одборници су расправљали и о образовању Комисије за спровођење конкурса за избор директора јавних предузећа. Овом комисијом ће председавати проф. др Радан Илић.

Председник Скупштине Града Ниша др Бобан Џунић је истакао да су директори ЈКП „Медиана“ и ЈКП „Наиссус“ дали оставке из личних разлога и да није у питању смена директора већ потреба да се именују нови како би се обезбедио даљи континуитет у раду ових градских предузећа. Нови в.д. директор Нишког водовода биће  Горан Милосављевић, некадашњи помоћник градоначелника, а вршилац дужности директора у ЈКП ‘’Медиана’’ биће Иван Михајловић, досадашњи директор РРА Југ.

Одборници су расправљалити и о предлогу председника СГ Ниша да Катарина Митровска буде нови локални омбудсман Града Ниша.

На дневним реду Скупштине разматрано је више планова детаљне регулације.

(Фотографије Д.Видојковић)