ODRŽANA 26. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA NIŠA

15/11/2022

Danas je održana 26. sednica Skupštine Grada Niša na čijem dnevnom redu su bile 32 tačke.

Odbornici su usvojili Plan detaljne regulacije rezervoara četvrte visinske zone u Humu, Plan detaljne regulacije naselja Vukmanovo, na području Gradske opštine Palilula i Prve izmene i dopune Plana detaljne regulacije kompleksa Elektronske industrije Niš.
Usvojena je i Strategija socijalne zaštite Grada Niša 2022-2026, kao i Odluka o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji Grada Niša i Odluka o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu na teritoriji Grada Niša.Izmenjene su i dopunjene odluke o komunalnom redu i o raskopavanju površina javne namene.
Između ostalog, odbornici su doneli rešenja o davanju saglasnosti o raspodeli neto dobiti po redovnom finansijskom izveštaju za 2021. godinu javnih preduzeća, kao i rešenja o davanju na korišćenje JKP „Parking servis“ Niš i JKP „Naissus“ nepokretnosti u javnoj svojini Grada Niša.
Na današnjoj sednici doneto je rešenje o razrešenju energetskog menadžera Grada Niša, a dosadašnja v.d. direktora imenovana je za direktorku Turističke organizacije Niš.

Zadnje dodato na sajtu