ОДРЖАНА 26. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА НИША

Published On: 15/11/2022

Данас је одржана 26. седница Скупштине Града Ниша на чијем дневном реду су биле 32 тачке.

Одборници су усвојили План детаљне регулације резервоара четврте висинске зоне у Хуму, План детаљне регулације насеља Вукманово, на подручју Градске општине Палилула и Прве измене и допуне Плана детаљне регулације комплекса Електронске индустрије Ниш.
Усвојена је и Стратегија социјалне заштите Града Ниша 2022-2026, као и Одлука о одређивању зона и најопремљеније зоне на територији Града Ниша и Одлука о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2023. годину на територији Града Ниша. Измењене су и допуњене одлуке о комуналном реду и о раскопавању површина јавне намене.
Између осталог, одборници су донели решења о давању сагласности о расподели нето добити по редовном финансијском извештају за 2021. годину јавних предузећа, као и решења о давању на коришћење ЈКП „Паркинг сервис“ Ниш и ЈКП „Наиссус“ непокретности у јавној својини Града Ниша.
На данашњој седници донето је решење о разрешењу енергетског менаџера Града Ниша, а досадашња в.д. директора именована је за директорку Туристичке организације Ниш.