О јубилеју и статусу Организације извиђача са Председником Џунићем

Published On: 30/09/2021

Председник Скупштине Града Ниша др Бобан Џунић, примио је делегацију Савеза извиђача Града Ниша, која ове године обележава 110 година постојања и успешног рада са децом и омладином. У разговору са председником Џунићем извиђачи су истакли потребу да се подршка овој организацији, осим пројектног финансирања сагледа шире, имајући у виду њену друштвено-васпитну улогу и рад са младима током целе године.
Старешина извиђача Града Ниша Стефан Анђелковић и старешина одреда „Ђука Динић“ Момир Јездимировић упознали су председника Џунића са завршним активностима на обележавању јубилеја.

У плану је да се у Првој нишкој гимназији „Стеван Сремац“ постави спомен-табла и обележи место где је формирана прва извиђачка чета пре 110 година и засади 110 стабала као симбол садржаја рада извиђачке организације у заштити и промоцији животне средине. По речима старешине нишких извиђача, уколико епидемиолошка ситуација то дозволи, почетком децембра месеца, активност и јубилеј извиђачке организације, која је носилац бројних признања и одликовања, награде Града Ниша „11.јануар“, биће обележена свечаном академијом.
Овог викенда, извиђачи ће отпочети са реализацијом медијског пројекта „У корак с природом“ који је подржао Град Ниш. Циљ је да се сними документарни филм о значају боравка младих у природи и квалитетног провођења слободног времена.