Na svečanoj sednici Skupštine grada Niša uručene nagrade “11. Januar”

11/01/2022

Povodom Dana oslobođenja Grada Niša od Turaka 1878. godine, na svečanoj sednici Skupštine Grada, u Svetosavskom domu, istaknutim pojedincima i organizacijama uručeno je najviše priznanje Grada Niša – Nagrada „11. januar“ za 2021. godinu. U konkurenciji kolektiva, dobitnici priznanja su Klub privrednika Naissus, Kolektiv 63. padobranske brigade Vojske Srbije i Centar za socijalni rad „Sveti Sava“ Niš. U konkurenciji pojedinaca dobitnici su Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije i dr Milan Lazarević, lekar Klinike za kardiovaskularne bolesti u Nišu.

Priznanja laureatima su, na svečanoj sednici gradskog parlamenta, uručili predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

“Dodela najvišeg priznanja Grada Niša dokaz je da prepoznajemo i cenimo najzaslužnije pojedince i kolektive koji svojim uspesima i trudom grade bolji i napredniji Grad Niš“, istakao je predsednik Skupštine Grada Niša i predsednik Komisije za nagrade Grada Niša dr Boban Džunić.

Nagrada, koja je ustanovljena 1995. godine, obuhvata povelju, statuetu „Oslobodiocima Niša“ i novčani iznos od 500.000 dinara. O dobitnicima priznanja je na osnovu pristiglih predloga odlučila Komisija za nagrade Grada Niša, koju pored predsednika Skupštine Grada Niša i gradonačelnice Niša, čine i predstavnici Niške eparhije Srpske pravoslavne crkve, Univerziteta u Nišu i Komande Kopnene vojske Srbije.

Zadnje dodato na sajtu