На свечаној седници Скупштине града Ниша уручене награде „11. Januar“

Published On: 11/01/2022

Поводом Дана ослобођења Града Ниша од Турака 1878. године, на свечаној седници Скупштине Града, у Светосавском дому, истакнутим појединцима и организацијама уручено је највише признање Града Ниша – Награда „11. јануар“ за 2021. годину. У конкуренцији колектива, добитници признања су Клуб привредника Наиссус, Колектив 63. падобранске бригаде Војске Србије и Центар за социјални рад „Свети Сава“ Ниш. У конкуренцији појединаца добитници су Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије и др Милан Лазаревић, лекар Клинике за кардиоваскуларне болести у Нишу.

Признања лауреатима су, на свечаној седници градског парламента, уручили председник Скупштине Града Ниша др Бобан Џунић и градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

“Додела највишег признања Града Ниша доказ је да препознајемо и ценимо најзаслужније појединце и колективе који својим успесима и трудом граде бољи и напреднији Град Ниш“, истакао је председник Скупштине Града Ниша и председник Комисије за награде Града Ниша др Бобан Џунић.

Награда, која је установљена 1995. године, обухвата повељу, статуету „Ослободиоцима Ниша“ и новчани износ од 500.000 динара. О добитницима признања је на основу пристиглих предлога одлучила Комисија за награде Града Ниша, коју поред председника Скупштине Града Ниша и градоначелнице Ниша, чине и представници Нишке епархије Српске православне цркве, Универзитета у Нишу и Команде Копнене војске Србије.