Gradska opština Medijana obeležila slavu Sveta Petku

28/10/2021

Uručenjem najviših priznanja Gradska opština Medijana obeležila je opštinsku slavu Sveta Petku.

Dukat Medijane ponela je Treća brigada Kopnene vojske Srbije – za očuvanje istorijskih vrednosti i afirmaciju Vojske Srbije, Policijska ispostava Medijana – za očuvanje bezbednosti zajednice i podršku građanima u vreme epidemije Kovid-19 i Kompanija Rosa – za izuzetnu društvenu odgovornost i humanost u radu.
Dobitnici Blagodarnice ove godine su : Udruženje penzionera Grada Niša, – za dugogodišnji rad na očuvanju vrednosti Trećeg doba, Udruženje umetnika Car Konstantin, za humanost i nepresušnu stvaralačku energiju i Zlatara Stanimirović, za društvenu odgovornost i brigu o novim generacijama. Svima je na ovaj način izražena i zahvalnost za dugogodišnju saradnju sa najvećom niškom opštinom, u različitim društvenim oblastima, posebno pronatalitetnoj politici kojoj je niška Medijana posebno posvećena.

Slava najveće niške opštine obeležena je uz poštovanje epidemioloških mera usled Kovida 19, u prisustvu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, predsednika Skupštine Grada Niša dr Bobana Džunića, predstavnika gradskih opština i rukovodstva Medijane.

Po tradiciji, slavski kolač presekao je Njegovo preosveštenstvo episkop niški Arsenije, sa sveštenstvom niške Eparhije. Predstavljen je i Informator o radu najveće niške opštine za prvih devet meseci ove godine.

Zadnje dodato na sajtu