Градска општина Медијана обележила славу Света Петку

Published On: 28/10/2021

Уручењем највиших признања Градска општина Медијана обележила је општинску славу Света Петку.

Дукат Медијане понела је Трећа бригада Копнене војске Србије – за очување историјских вредности и афирмацију Војске Србије, Полицијска испостава Медијана – за очување безбедности заједнице и подршку грађанима у време епидемије Ковид-19 и Компанија Роса – за изузетну друштвену одговорност и хуманост у раду.
Добитници Благодарнице ове године су : Удружење пензионера Града Ниша, – за дугогодишњи рад на очувању вредности Трећег доба, Удружење уметника Цар Константин, за хуманост и непресушну стваралачку енергију и Златара Станимировић, за друштвену одговорност и бригу о новим генерацијама. Свима је на овај начин изражена и захвалност за дугогодишњу сарадњу са највећом нишком општином, у различитим друштвеним областима, посебно пронаталитетној политици којој је нишка Медијана посебно посвећена.

Слава највеће нишке општине обележена је уз поштовање епидемиолошких мера услед Ковида 19, у присуству градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, председника Скупштине Града Ниша др Бобана Џунића, представника градских општина и руководства Медијане.

По традицији, славски колач пресекао је Његово преосвештенство епископ нишки Арсеније, са свештенством нишке Епархије. Представљен је и Информатор о раду највеће нишке општине за првих девет месеци ове године.