Табла са именом пројектанта Александра И. Медведева на згради Скупштине града

Published On: 04/02/2022

Председник Скупштине Града Ниша др Бобан Џунић примио је представнике Друштва архитеката Ниш, Савеза инжењера и техничара општине Ниш и Друштва српско-руског пријатељства „Наисус“, поводом иницијативе мр Михаила Медведева о постављању табле на згради Скупштине Града коју је пројектовао архитекта руског порекла Александар Медведев.
Састанку су присуствовали председник Друштва архитеката Ниша, дипл.инж.арх Бранимир Ћирић, председник Савеза инжењера и техничара општине Ниш дипл.инж.арх.Жарко Клисаревић, секретар Друштва архитеката Ниша и Савеза инжењера и техничара општине Ниш дипл.инж.арх.Зоран Чемерикић, члан Друштва архитеката Ниша дипл.инж.арх. мр Михаило Медведев и копредседник Удружења српско-руског пријатељства, Ђорђе Јанковић.
Председник Скупштине је подржао ову иницијативу и истакао да је наша обавеза да чувамо и памтимо људе који су пројектовали бројна препознатљива здања нашег града, као што су то чиниле архитекте руског порекла, као и да је улога стручних удружења која доприносе модерном изгледу нашег града веома значајна.