Председник Скупштине града Ниша примио министарку правде

Published On: 14/09/2021

У сусрет јавном слушању “Промене Устава Републике Србије у области правосуђа”, које је одржано у Нишу, у организацији Одбора за уставна питања и законодавство, председник Скупштине Града Ниша др Бобан Џунић, приредио је пријем за министарку правде Мају Поповић и  председницу Одбора за законодавство и уставна питања Јелену Жарић Ковачевић.

„Данашњи скуп у Скупштини Града Ниша“, истакао је председник нишког парламента др Бобан Џунић, „доказује посвећеност задацима и изазовима који су пред Републиком Србијом и спремност, да поштујући све принципе модерног европског друштва, уреде институционалне оквире као неопходне предуслове о одлучивању о најважнијим правним питањима. Сваки процес, а посебно процес промене најважнијег правног акта у држави, сложен је и одговоран посао, који подразумева активан приступ, како појединца, тако локалне самоуправе и државе“, навео је Џунић и додао да се само у сарадњи свих ових сегмената, на транспарентан начин може доћи до решења која су објективна, дугорочна и ефикасна.

Овим поводом истакнуто је да је процедура за измену Устава одмакла од почетне фазе. Скупштински одбор за уставна питања усвојио је нацрте уставних амандмана и уставног закона па се оба текста налазе на јавној расправи и јавном слушању која су отпочела у Нишу, а биће одржана и  у Крагујевцу, Новом Саду и Београду.