ОДРЖАНА 22. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Published On: 31/05/2022

Данас је одржана 22. седница Скупштине Града Ниша.

Седницом је председавао председник Скупштине Града Ниша др Бобан Џунић, а дневни ред чинило је 36 тачака.

На позив председника Скупштине Града Ниша др Бобана Џунића, одборници су аплаузом поздравили председника Републике Србије Александра Вучића, који је данас у Народној скупштини Републике Србије положио заклетву и отпочео нови мандат.
Одборници су усвојили Програм локалног економског развоја Града Ниша за 2022. годину, планове детаљне и генералне регулације подручја Градске општине Палилула, Одлуку о јавним паркиралиштима.

Усвојени су извештаји о раду и пословању и дате сагласности на предлоге одлука о расписивању и спровођењу јавних конкурса за избор кандидата за директоре установа чији је оснивач Град.

Усвојени су и извештаји о раду Правобранилаштва Града Ниша, локалног омбудсмана Града Ниша, као и Комисије за подстицај развоја талентованих ученика и студената за 2021. годину.
Такође, донета је одлука о давању сагласности на Нацрт анекса број 1 Уговора јавно-приватном партнерству за вршење услуга замене, реконструкције и одржавања дела система јавног осветљења на територији града Ниша, као и Одлука о допунама Одлуке о остваривању потреба и интереса грађана у области спорта у Граду Нишу.

Именовани су председници и чланови надзорних и управних одбора јавних предузећа и установа.