ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ

Published On: 12/08/2022

Поводом Међународног дана младих, данас је у Скупштини Града Ниша у организацији Савета за младе, а уз подршку председника Скупштине Града Ниша др Бобана Џунића, одржан Округли сто са темом – Положај младих у друштву. У раду су учествовали чланови Савета за младе и представници канцеларија за младе градских општина Града Ниша.

Обележавање Међународног дана младих има за циљ да укаже на важну улогу коју млади имају у нашем друштву, да подстакне младе на активизам којим би ојачали омладинску политику, као и да се скрене пажња јавности на потенцијале и могућности које млади поседују.

Дискутовало се о начину обележавања 1. септембра - Дана младих Града Ниша, уз учешће Канцеларије за младе Града Ниша и канцеларија за младе градских општина. Председник Савета за младе Милутин Јевтић истакао је да је Савет отворен за све предлоге и иницијативе које могу допринети решавању питања релевантних за положај младих у нашем граду.

Међународни дан младих установљен је 1999. године од стране Генералне скупштине Уједињених нација, а на препоруку Светске конференције министара задужених за омладину.