ИНИЦИЈАТИВА ЗА ФОРМИРАЊЕ ЗЕЛЕНЕ ОДБОРНИЧКЕ МРЕЖЕ У СКУПШТИНИ ГРАДА НИША

Published On: 01/02/2023

Председник Скупштине Града Ниша др Бобан Џунић одржао је данас састанак са представницима Београдског фонда за политичку изузетност и Центра модерних вештина, на којем је разматрана иницијатива о формирању Зелене одборничке мреже у Скупштини Града Ниша.

Председник Скупштине Града Ниша др Бобан Џунић истакао је  да је идеја веома добра са више апеката, јер је тема која окупља чланове мреже на републичком нивоу, а  и на нивоу локалних парламената – заштита животне средине и одрживи развој.  То је тема која је увек актуелна и тиче се свих нас, тема која захтева учешће свих расположивих ресурса, а са циљем подизања свести и успостављања европских стандарда и норми у овој области.

Будућа Зелене одборничка мрежа ће успоставити сарадњу са Зеленом посланичком мрежом, са циљем  успостављања широког дијалога међу заинтересованим странама и омогућавања доношења одлука и прописа који ову област дефинишу на најбољи могући начин, у складу са европском регулативом.

Председник Скупштине Града Ниша др Бобан Џунић истакао је да је Скупштина Града Ниша  увек спремна и отворена за сарадњу са невладиним сектором, а да ће се лично заложити да се Зелена одборничка мрежа формира у најкраћем року.