Др Бобан Џунић: Будите поносни на свој Град, на своју историју и људе

Published On: 03/06/2021

Председник Скупштине Града Ниша др Бобан Џунић честитао је славу града Свети цар Константин и царица Јелена свим суграђанима са жељом да све наредне славе прославимо пре свега у здрављу.

„Ниш је Град који поносно чува своју историју, место сусрета цивилизација, али и град који прихвата модерне тековине, а због карактеристичног положаја, од давнина се сматра капијом Истока и Запада.

Налазимо се у временима тешких изазова, али се надам да ће нас чувари нашег града, који су га штитили од разних непријатеља, сачувати и од ове пошасти, а наши напори ће бити усмерени ка унапређењу живота грађана у будућности.

Као што се Константину у сну јавио “Христов монограм” и чуо речи “под овим знаком ћеш победити”, тако ће и Ниш, након што се суочио са бројним изазовима, под истим знаком Хришћанства градити пут ка бољој будућности и бољег живота свих грађана.

Желим свим Нишлијама царског града, да буду поносни на свој Ниш, на своју историју, на људе, јер су управо људи чинили овај град великим пред очима других.

Срећна вам слава са жељом да нам се придружите у обележавању како то налажу традиција и обичаји.“